Placuszki z pieczarkami – przysmak z gotowanego ziemniaka z farszem pieczarkowym
Skład: (ziemniaki, mąka ziemniaczana, jajko, sól) farsz( pieczarki, cebula, buła tarta, przyprawy)
Sposób przygotowania: placuszki ziemniaczane są już obsmażone, nadają się do podgrzania np. w kuchence mikrofalowej, najlepiej podawać z sosem i surówką.
Opakowanie: ok 0,5 kg ( 7 szt plauszków) lub wg zamówienia
na tackach styropianowych – termin 6 dni
pakowane hermetycznie – 21 dni.
Wartość odżywcza w | 100 g |
Wartość energetyczna |
782kJ |
Tłuszcz | 11g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,72g |
Węglowodany | 19g |
w tym cukry | 0,37g |
Błonnik | 1,2g |
Białko | 2,5g |
Sól | 0,48g |