Producent Wyrobów Garmażeryjnych

 

Zakład produkcyjny Herman znajduje się w samym sercu Podlasia, w małej miejscowości Szepietowo. Nasze wyroby produkowane są z najlepszych surowców, które kupujemy u lokalnych producentów.

Zajmujemy się wytwarzaniem wyrobów znanych w każdym polskim domu, tj. pierożki, naleśniki, gołąbki, jak i różne placuszki i kotleciki. Tak jak nakazuje tradycja wyrabiane są ręcznie a przez to są takie pyszne. Mimo szerokiego wyboru naszych dań na pierwszym miejscu znalazła się tradycyjna kiszka podlaska ,którą robimy najlepiej.

Placki ziemniaczane z pieczarkami i żółtym serem – pyszne grube placuszki z tartych ziemniaków, na wierzchu położone pieczarki z cebulką i posypane żółtym serem. Wystarczy dodać surówkę i mamy gotowy obiad! 

Skład: tarte ziemniaki, pieczarki, tarty ser, przyprawy, olej

Sposób pakowania:  2 szt to ok 0,5 kg

Pierogi ze szpinakiem – ze szpinakiem, twarogiem doprawione czosnkiem

Skład: ciasto (mąka pszenna, woda, olej, sól) farsz (szpinak, twaróg, cebula, bułka tarta, czosnek, sól )

Sposób przygotowania: pierogi są ugotowane, należy je wrzucić na gotującą się wodę na 2 min. lub bezpośrednio usmażyć na oleju

Opakowanie:
ok 0,50 kg lub według zamówienia
na tackach styropianowych – termin przydatności 4 dni
pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok 12dni

Pierogi z serem – pyszny serek waniliowy

Skład: ciasto ( mąka pszenna, woda, olej)  farsz – masa twarogowa waniliowa 45% całości pierożka 

Sposób przygotowania: pierogi są ugotowane, należy je wrzucić na gotującą się wodę na 2 min. lub bezpośrednio usmażyć na oleju

Opakowanie: ok 0,50 kg lub według zamówienia
na tackach styropianowych – termin przydatności 4 dni
pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok 12dni

Pierogi z kapustą i grzybami – delikatne ciasto pierogowe z pysznym farszem z kapusty kiszonej i pieczarek wykonywane ręcznie

Skład: ciasto ( mąka pszenna, woda, olej) farsz : (kapusta kiszona 80% pieczarki 10%, marchew, pietruszka, cebula, bułka tarta, przyprawy)

Sposób przygotowania: pierogi są ugotowane, należy je wrzucić na gotującą się wodę na 2 min. lub bezpośrednio usmażyć na oleju

Opakowanie:
ok 0,50 kg lub według zamówienia
na tackach styropianowych – termin przydatności 4 dni
pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok 12dni