+48 86 476 0450
+48 604 995 037
Oferujemy sprzedaż gotowych wyrobów garmażeryjnych takich jak : kiszka ziemniaczana, pierogi, baba ziemniaczana, pierogi, gołąbki, kotlety i wiele innych. Wysokiej jakości wyroby z naszej firmy sporządzone są według tradycyjnych domowych receptur, przestrzega się przy tym zasady, że wyroby są tylko wtedy smaczne jeżeli są przygotowywane z najwyższej jakości surowca.
Kartacze – ciasto z tartych ziemniaków z farszem z mięsa mielonego, gotowane
Sposób przygotowania: gotowy produkt można podgrzać wrzucając na wrzątek na 10 minut, następnie polać podsmażoną cebulką lub pokroić i smażyć na patelni.
Opakowanie: ok 0,6 kg ( 5 szt kartaczy) lub wg zamówienia
na tackach styropianowych – termin 6 dni
pakowane hermetycznie – 21 dni.
Składniki: woda, ziemniak, płatki ziemniaczane, mielone mięso wieprzowe, 16% tł., skrobia ziemniaczana, cebula,bułka tarta, sól, pieprz czarny.
masa porcji [g] | ||
100 | ||
porcja | ||
Wartość odżywcza w | 100 g | *RSW |
Wartość energetyczna |
666 kJ |
8,0% |
Tłuszcz | 3,3 g | 4,8% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g | 5,9% |
Węglowodany | 25 g | 9,4% |
w tym cukry | 0,72 g | 0,8% |
Błonnik | 1,5 g | 6,1% |
Białko | 6,3 g | 12,6% |
Sól | 0,18 g | 3,0% |
Placuszki z pieczarkami – przysmak z gotowanego ziemniaka z farszem pieczarkowym
Sposób przygotowania: placuszki ziemniaczane są już obsmażone, nadają się do podgrzania np. w kuchence mikrofalowej, najlepiej podawać z sosem i surówką.
Opakowanie: ok 0,5 kg ( 7 szt placuszków) lub wg zamówienia
na tackach styropianowych – termin 6 dni
pakowane hermetycznie – 21 dni.
Składniki: woda, pieczarki, płatki ziemniaczane, olej rzepakowy, mąka PSZENNA, skrobia ziemniaczana, JAJA , cebula,sól, bułka tarta, pieprz czarny.
Wartość odżywcza w | 100 g |
Wartość energetyczna |
782 kJ |
Tłuszcz | 11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,72 g |
Węglowodany | 19 g |
w tym cukry | 0,37 g |
Błonnik | 1,2 g |
Białko | 2,5 g |
Sól | 0,48 g |
Placki ziemniaczane z pieczarkami i żółtym serem – pyszne grube placuszki z tartych ziemniaków, na wierzchu położone pieczarki z cebulką i posypane żółtym serem. Wystarczy dodać surówkę i mamy gotowy obiad!
Skład: tarte ziemniaki, pieczarki, tarty ser, przyprawy, olej
Sposób pakowania: 2 szt to ok 0,5 kg
Wartość odżywcza w | 100 g |
Wartość energetyczna |
834 kJ |
Tłuszcz | 11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
Węglowodany | 20 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 0,86 g |
Białko | 4,7 g |
Sól | 0,28 g |
Pierogi ze szpinakiem – ze szpinakiem, twarogiem doprawione czosnkiem
Skład: ciasto (mąka pszenna, woda, olej, sól) farsz (szpinak, twaróg, cebula, bułka tarta, czosnek, sól )
Sposób przygotowania: pierogi są ugotowane, należy je wrzucić na gotującą się wodę na 2 min. lub bezpośrednio usmażyć na oleju
Opakowanie:
ok 0,60 kg lub według zamówienia
pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok. 21dni
pakowanie tradycyjne ok. 5 dni
Wartość odżywcza w | 100 g |
Wartość energetyczna |
834 kJ |
Tłuszcz | 11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
Węglowodany | 20 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Błonnik | 0,86 g |
Białko | 4,7 g |
Sól | 0,28 g |
Pierogi z kapustą i grzybami – delikatne ciasto pierogowe z pysznym farszem z kapusty kiszonej i pieczarek, wykonywane ręcznie.
Sposób przygotowania: pierogi są ugotowane, należy je wrzucić na gotującą się wodę na 2 min. lub bezpośrednio usmażyć na oleju
Opakowanie:
ok 0,50 kg lub według zamówienia
na tackach styropianowych – termin przydatności 6 dni
pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok. 21dni
Składniki: kapusta kiszona , mąka PSZENNA, pieczarki, woda, cebula, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, sól, pieprz czarny, liście warzyw zielonych.
Wartość odżywcza w | 100 g |
Wartość energetyczna |
699 kJ |
Tłuszcz | 5,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,42 g |
Węglowodany | 24 g |
w tym cukry | 2,2 g |
Błonnik | 2,7 g |
Białko | 3,2 g |
Sól | 0,28 g |
Pierogi z mięsem - delikatne ciasto pierogowe z farszem z mięsa drobiowo – wieprzowego, robione ręcznie.
Sposób przygotowania: pierogi są ugotowane, należy je wrzucić na gotującą się wodę na 2 min. lub bezpośrednio usmażyć na oleju
Składniki: woda, wieprzowina, mąka PSZENNA, skóry drobiowe, bułka tarta, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy,Składniki: woda, wieprzowina, mąka PSZENNA, skóry drobiowe, bułka tarta, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy,cebula, marchew, pietruszka, SELER korzeń, sól, czosnek, przyprawa w płynie : [woda,sól,wzmacniacze smaku(glutaminian monosodowy, rybonukleotydy disodowe), ocet, wyciąg z lubczyku, glukoza, ekstrakt drożdży, aromat],pieprz czarny.
Wartość odżywcza w | 100 g |
Wartość energetyczna |
994 kJ |
Tłuszcz | 13 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1 g |
Węglowodany | 22 g |
w tym cukry | 0,26 g |
Błonnik | 1 g |
Białko | 7,7 g |
Sól | 0,65 g |
Pierogi ruskie – dla smakoszy wschodniej kuchni.
Skład: ciasto (mąka pszenna, woda, olej, sól) farsz( ziemniaki, ser biały, cebula smażona, przyprawy)
Sposób przygotowania: pierogi są ugotowane, należy je wrzucić na gotującą się wodę na 2 min. lub bezpośrednio usmażyć na oleju
Opakowanie: ok 0,50 kg lub według zamówienia
na tackach styropianowych – termin przydatności 4 dni, pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok 12dni
Składniki: woda, mąka PSZENNA, twaróg: [MLEKO pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych], płatki ziemniaczane,cebula, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, sól, pieprz czarny.
masa porcji [g] | ||
100 | ||
porcja | ||
Wartość odżywcza w | 100 g | *RSW |
Wartość energetyczna |
727 kJ |
9,0% |
Tłuszcz | 6,7 g | 9,6% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 5,4% |
Węglowodany | 22 g | 8,6% |
w tym cukry | 0,93 g | 1,0% |
Błonnik | 1 g | 4,0% |
Białko | 5,7 g | 11,3% |
Sól | 0,73 g | 12,2% |
Naleśniki z serem – prawdziwy puszysty naleśnik z waniliową masą serową.
Sposób przygotowania: pysznie smakują naleśniki podsmażone na patelni pod przykryciem z odrobiną masła następnie posypane cukrem pudrem z odrobiną cynamonu.
Opakowanie: ok 0,5 kg ( 6 szt)
na tackach styropianowych – termin 4 dni
pakowane hermetycznie – termin 10 dni
Składniki: nadzienie twarogowe , woda, mąka PSZENNA, JAJA , olej rzepakowy, MLEKO 2%, sól.
Wartość odżywcza w | 100 g |
Wartość energetyczna |
804 kJ |
Tłuszcz | 8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,86 g |
Węglowodany | 25 g |
w tym cukry | 9,4 g |
Błonnik | 0,43 g |
Białko | 4,7 g |
Sól | 0,19 g |
Krokiety z pieczarkami – puszysty naleśnik z farszem z pieczarki.
Sposób przygotowania: krokiety nadają się do bezpośredniego użycia po wcześniejszym podgrzaniu w kuchence mikrofalowej , piekarniku lub na patelni.
Opakowanie:
ok 0,50 kg lub według zamówienia
na tackach styropianowych – termin przydatności 6 dni
pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok. 21dni
Składniki: pieczarki, woda, mąka PSZENNA, olej rzepakowy, JAJA , MLEKO 2%, cebula, bułka tarta, sól, pieprz czarny.
Wartość odżywcza w | 100 g |
Wartość energetyczna |
984 kJ |
Tłuszcz | 16 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g |
Węglowodany | 18 g |
w tym cukry | 0,51 g |
Błonnik | 1,2 g |
Białko | 4,5 g |
Sól | 0,42 g |
Krokiety z mięsem – puszysty naleśnik z farszem mięsnym.
Sposób przygotowania: krokiety nadają się do bezpośredniego użycia po wcześniejszym podgrzaniu w kuchence mikrofalowej , piekarniku lub na patelni.
Opakowanie:
ok 0,50 kg lub według zamówienia
na tackach styropianowych – termin przydatności 6 dni
pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok. 21dni
Składniki: woda, mąka PSZENNA, olej rzepakowy, wieprzowina, JAJA , MLEKO 2%, bułka tarta, cebula,marchew, pietruszka, SELER korzeń, sól, czosnek, pieprz czarny.
Wartość odżywcza w | 100 g |
Wartość energetyczna |
1279 kJ |
Tłuszcz | 22 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g |
Węglowodany | 20 g |
w tym cukry | 0,51 g |
Błonnik | 0,78 g |
Białko | 7 g |
Sól | 0,45 g |
Krokiety z kapustą – puszysty naleśnik z farszem z kapusty kiszonej.
Sposób przygotowania: krokiety nadają się do bezpośredniego użycia po wcześniejszym podgrzaniu w kuchence mikrofalowej , piekarniku lub na patelni.
Opakowanie:
ok 0,50 kg lub według zamówienia
na tackach styropianowych – termin przydatności 6 dni
pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok. 21 dni
Składniki:kapusta kiszona , woda, olej rzepakowy, mąka PSZENNA, pieczarki, JAJA , MLEKO 2%, cebula, cukier, mąka PSZENNA, sól, pieprz czarny, liście warzyw zielonych.
masa porcji [g] | ||
100 | ||
porcja | ||
Wartość odżywcza w | 100 g | *RSW |
Wartość energetyczna |
937 kJ |
12,0% |
Tłuszcz | 18 g | 25,3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g | 6,2% |
Węglowodany | 14g | 5,5% |
w tym cukry | 1,2 g | 1,4% |
Błonnik | 1,3 g | 5,3% |
Białko | 3,1 g | 6,2% |
Sól | 0,15 g | 2,5% |
Gołąbki – tradycyjne danie kuchni polskiej - mięso mielone z ryżem zawinięte w liść kapusty.
Składniki: kapusta biała, wieprzowina, woda, ryż biały, cebula, bułka tarta, olej rzepakowy, sól, przyprawa w płynie .
Wartość odżywcza w | 100 g |
Wartość energetyczna |
582 kJ |
Tłuszcz | 7,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,4 g |
Węglowodany | 11 g |
w tym cukry | 4 g |
Błonnik | 2,3 g |
Białko | 6,7 g |
Sól | 0,48 g |
Galareta z kurczaka - delikatna galaretka i mięso z udek kurczaka (woda, mięso z udek kurczaka, żelatyna, przyprawa, marchewka)
Świetnie nadaje się na przyjęcia jako zimna przystawka.
Sposób pakowania: pojemnik ok 0,24 kg, termin przydatności od 6 do 10 dni.
Składniki: woda, noga kurczaka i udo ze skórą, żelatyna, marchew, pietruszka, sól, czosnek, przyprawa uniwersalna.
Wartość odżywcza w | 100 g |
Wartość energetyczna |
578 kJ |
Tłuszcz | 9,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,7 g |
Węglowodany | 0,25 g |
w tym cukry | 0,17 g |
Błonnik | 0,11 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0,75 g |
Babka ziemniaczana - przysmak z tartych ziemniaków
Sposób przygotowania: jest gotowa do spożycia, najlepiej smakuje po odsmażeniu.
opakowanie: 1 szt waży ok 1,4 kg – termin przydatności do spożycia 6 dni.
Składniki: ziemniak,JAJA, smalec, słonina, cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawa uniwersalna: [sól, suszewarzywne:marchew, PASTERNAK,cebula, pietruszka nać,cukier, kurkuma], pieprz czarny, liście warzyw zielonych.
Wartość odżywcza w | 100 g |
Wartość energetyczna |
1072 kJ |
Tłuszcz | 16 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,2 g |
Węglowodany | 23 g |
w tym cukry | 1,2 g |
Błonnik | 1,6 g |
Białko | 4,5 g |
Sól | 1 g |
Kiszka ziemniaczana - jest przysmakiem typowym dla Podlasia, a my umiemy ją robić najsmaczniej.
Sposób przygotowania: kiszka nadaje się do spożycia po podsmażeniu lub podgrzaniu. Nadaje się świetnie na grill!!
Składniki: ziemniak, jelita wieprzowe , smalec, słonina, MLEKO, cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawa uniwersalna: [sól,susze warzywne:marchew, PASTERNAK,cebula, pietruszka nać,cukier, kurkuma], pieprz czarny, liście warzyw zielonych.
Wartość odżywcza w | 100 g |
Wartość energetyczna |
1110 kJ |
Tłuszcz | 17 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,8 g |
Węglowodany | 24 g |
w tym cukry | 1,7 g |
Błonnik | 1,7 g |
Białko | 3,5 g |
Sól | 1,1 g |
Kartacze – ciasto z tartych ziemniaków z farszem z mięsa mielonego, gotowane.
Sposób przygotowania: gotowy produkt można podgrzać wrzucając na wrzątek na 10 minut, następnie polać podsmażoną cebulką lub pokroić i smażyć na patelni.
Opakowanie: ok 0,6 kg ( 5 szt kartaczy) lub wg zamówienia
na tackach styropianowych – termin 6 dni
pakowane hermetycznie – 21 dni.
Składniki: woda, ziemniak, mielone mięso wieprzowe, 16% tł., ziemniaki, skrobia ziemniaczana, cebula, bułka tarta, sól,pieprz czarny.
Wartość odżywcza w | 100 g |
Wartość energetyczna |
434 kJ |
Tłuszcz | 3,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 13 g |
w tym cukry | 0,5 g |
Błonnik | 0,76 g |
Białko | 5 g |
Sól | 0,16 g |