Naturalnie Pyszne

Produkty Garmażeryjne

 

Oferujemy sprzedaż gotowych wyrobów garmażeryjnych takich jak : kiszka ziemniaczana, pierogi, baba ziemniaczana, pierogi, gołąbki, kotlety i wiele innych. Wysokiej jakości wyroby z naszej firmy sporządzone są według tradycyjnych domowych receptur, przestrzega się przy tym zasady, że wyroby są tylko wtedy smaczne jeżeli są przygotowywane z najwyższej jakości surowca.

 

ZAPRASZAM DO SKOSZTOWANIA PYSZNEGO KROKIETA Z NADZIENIEM W STYLU WŁOSKIM. DELIKATNIE PIKANTNY FARSZ, Z NUTĄ POMIDORA WPROWADZI ODMIANĘ W CODZIENNYM MENU. 

Kartacze – ciasto z tartych ziemniaków z farszem z mięsa mielonego, gotowane

Sposób przygotowania: gotowy produkt można podgrzać wrzucając na wrzątek na 10 minut, następnie polać podsmażoną cebulką lub pokroić i smażyć na patelni.

Opakowanie: ok 0,6 kg ( 5 szt kartaczy) lub wg zamówienia
na tackach styropianowych – termin 6 dni
pakowane hermetycznie – 21 dni.


Składniki: woda, ziemniak, płatki ziemniaczane, mielone mięso wieprzowe, 16% tł., skrobia ziemniaczana, cebula,bułka tarta, sól, pieprz czarny.

  masa porcji [g]  
  100  
  porcja
Wartość odżywcza w 100 g *RSW
Wartość energetyczna

666 kJ
158 kcal

8,0%
Tłuszcz 3,3 g 4,8%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g 5,9%
Węglowodany 25 g 9,4%
w tym cukry 0,72 g 0,8%
Błonnik 1,5 g 6,1%
Białko 6,3 g 12,6%
Sól 0,18 g 3,0%

Placuszki z pieczarkami – przysmak z gotowanego ziemniaka z farszem pieczarkowym

Sposób przygotowania: placuszki ziemniaczane są już obsmażone, nadają się do podgrzania np. w kuchence mikrofalowej, najlepiej podawać z sosem i surówką.

Opakowanie: ok 0,5 kg ( 7 szt placuszków) lub wg zamówienia
na tackach styropianowych – termin 6 dni
pakowane hermetycznie – 21 dni.


Składniki: woda, pieczarki, płatki ziemniaczane, olej rzepakowy, mąka PSZENNA, skrobia ziemniaczana, JAJA , cebula,sól, bułka tarta, pieprz czarny.

Wartość odżywcza w  100 g 
Wartość energetyczna

 782 kJ
 187 kcal

Tłuszcz  11 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,72 g
Węglowodany  19 g
w tym cukry  0,37 g
Błonnik  1,2 g
Białko  2,5 g
Sól  0,48 g

 

Placki ziemniaczane z pieczarkami i żółtym serem – pyszne grube placuszki z tartych ziemniaków, na wierzchu położone pieczarki z cebulką i posypane żółtym serem. Wystarczy dodać surówkę i mamy gotowy obiad! 

Skład: tarte ziemniaki, pieczarki, tarty ser, przyprawy, olej

Sposób pakowania:  2 szt to ok 0,5 kg

Wartość odżywcza w  100 g 
Wartość energetyczna

 834 kJ
 200 kcal

Tłuszcz  11 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone  1,3 g
Węglowodany  20 g
w tym cukry  3,7 g
Błonnik  0,86 g
Białko  4,7 g
Sól  0,28 g

Pierogi ze szpinakiem – ze szpinakiem, twarogiem doprawione czosnkiem

Skład: ciasto (mąka pszenna, woda, olej, sól) farsz (szpinak, twaróg, cebula, bułka tarta, czosnek, sól )

Sposób przygotowania: pierogi są ugotowane, należy je wrzucić na gotującą się wodę na 2 min. lub bezpośrednio usmażyć na oleju

Opakowanie:
ok 0,60 kg lub według zamówienia
pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok. 21dni

pakowanie tradycyjne ok. 5 dni 

Wartość odżywcza w  100 g 
Wartość energetyczna

 834 kJ
 200 kcal

Tłuszcz  11 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone  1,3 g
Węglowodany  20 g
w tym cukry  3,7 g
Błonnik  0,86 g
Białko  4,7 g
Sól  0,28 g

Pierogi z kapustą i grzybami – delikatne ciasto pierogowe z pysznym farszem z kapusty kiszonej i pieczarek, wykonywane ręcznie.

Sposób przygotowania: pierogi są ugotowane, należy je wrzucić na gotującą się wodę na 2 min. lub bezpośrednio usmażyć na oleju

Opakowanie:
ok 0,50 kg lub według zamówienia
na tackach styropianowych – termin przydatności 6 dni
pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok. 21dni


Składniki: kapusta kiszona , mąka PSZENNA, pieczarki, woda, cebula, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, sól, pieprz czarny, liście warzyw zielonych.

Wartość odżywcza w  100 g 
Wartość energetyczna

  699 kJ
  166 kcal

Tłuszcz 5,8 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,42 g
Węglowodany 24 g
w tym cukry 2,2 g
Błonnik 2,7 g
Białko 3,2 g
Sól 0,28 g

Pierogi z mięsem - delikatne ciasto pierogowe z farszem z mięsa drobiowo – wieprzowego, robione ręcznie.

Sposób przygotowania: pierogi są ugotowane, należy je wrzucić na gotującą się wodę na 2 min. lub bezpośrednio usmażyć na oleju


Składniki: woda, wieprzowina, mąka PSZENNA, skóry drobiowe, bułka tarta, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy,Składniki: woda, wieprzowina, mąka PSZENNA, skóry drobiowe, bułka tarta, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy,cebula, marchew, pietruszka, SELER korzeń, sól, czosnek, przyprawa w płynie : [woda,sól,wzmacniacze smaku(glutaminian monosodowy, rybonukleotydy disodowe), ocet, wyciąg z lubczyku, glukoza, ekstrakt drożdży, aromat],pieprz czarny.​

Wartość odżywcza w  100 g 
Wartość energetyczna

994 kJ
238 kcal

Tłuszcz 13 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g
Węglowodany 22 g
w tym cukry 0,26 g
Błonnik 1 g
Białko 7,7 g
Sól 0,65 g

Pierogi ruskie – dla smakoszy wschodniej kuchni.

Skład: ciasto (mąka pszenna, woda, olej, sól) farsz( ziemniaki, ser biały, cebula smażona, przyprawy)

Sposób przygotowania: pierogi są ugotowane, należy je wrzucić na gotującą się wodę na 2 min. lub bezpośrednio usmażyć na oleju

Opakowanie: ok 0,50 kg lub według zamówienia
na tackach styropianowych – termin przydatności 4 dni, pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok 12dni


Składniki: woda, mąka PSZENNA, twaróg: [MLEKO pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych], płatki ziemniaczane,cebula, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, sól, pieprz czarny.

  masa porcji [g]  
  100  
  porcja
Wartość odżywcza w  100 g  *RSW
Wartość energetyczna

  727 kJ
  173 kcal

9,0%
Tłuszcz  6,7 g  9,6%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone  1,1 g 5,4%
Węglowodany 22 g 8,6%
w tym cukry 0,93 g 1,0%
Błonnik 1 g 4,0%
Białko 5,7 g 11,3%
Sól 0,73 g 12,2%

Naleśniki z serem – prawdziwy puszysty naleśnik z waniliową masą serową.

Sposób przygotowania: pysznie smakują  naleśniki podsmażone na patelni pod przykryciem z odrobiną masła następnie posypane cukrem pudrem z odrobiną cynamonu.


Opakowanie: ok 0,5 kg ( 6 szt)
na tackach styropianowych – termin 4 dni

pakowane hermetycznie – termin 10 dni


Składniki: nadzienie twarogowe , woda, mąka PSZENNA, JAJA , olej rzepakowy, MLEKO 2%, sól.

Wartość odżywcza w  100 g 
Wartość energetyczna

  804 kJ
  192kcal

Tłuszcz 8 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,86 g
Węglowodany 25 g
w tym cukry 9,4 g
Błonnik 0,43 g
Białko 4,7 g
Sól 0,19 g

Krokiety z pieczarkami – puszysty naleśnik z farszem z pieczarki.

Sposób przygotowania: krokiety nadają się do bezpośredniego użycia po wcześniejszym podgrzaniu w kuchence mikrofalowej , piekarniku lub na patelni.

Opakowanie:
ok 0,50 kg lub według zamówienia
na tackach styropianowych – termin przydatności 6 dni
pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok. 21dni


 Składniki: pieczarki, woda, mąka PSZENNA, olej rzepakowy, JAJA , MLEKO 2%, cebula, bułka tarta, sól, pieprz czarny.

Wartość odżywcza w  100 g 
Wartość energetyczna

984 kJ
236 kcal

Tłuszcz 16 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 18 g
w tym cukry 0,51 g
Błonnik 1,2 g
Białko 4,5 g
Sól 0,42 g

Krokiety z mięsem – puszysty naleśnik z farszem mięsnym.

Sposób przygotowania: krokiety nadają się do bezpośredniego użycia po wcześniejszym podgrzaniu w kuchence mikrofalowej , piekarniku lub na patelni.

Opakowanie:
ok 0,50 kg lub według zamówienia
na tackach styropianowych – termin przydatności 6 dni
pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok. 21dni


Składniki: woda, mąka PSZENNA, olej rzepakowy, wieprzowina, JAJA , MLEKO 2%,  bułka tarta, cebula,marchew, pietruszka, SELER korzeń, sól, czosnek, pieprz czarny.

Wartość odżywcza w  100 g 
Wartość energetyczna

  1279 kJ
308 kcal

Tłuszcz 22 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3 g
Węglowodany 20 g
w tym cukry 0,51 g
Błonnik 0,78 g
Białko 7 g
Sól 0,45 g

Krokiety z kapustą – puszysty naleśnik z farszem z kapusty kiszonej.

Sposób przygotowania: krokiety nadają się do bezpośredniego użycia po wcześniejszym podgrzaniu w kuchence mikrofalowej , piekarniku lub na patelni.

Opakowanie:
ok 0,50 kg lub według zamówienia
na tackach styropianowych – termin przydatności 6 dni
pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok. 21 dni


Składniki:kapusta kiszona , woda, olej rzepakowy, mąka PSZENNA, pieczarki, JAJA , MLEKO 2%, cebula, cukier, mąka PSZENNA, sól, pieprz czarny, liście warzyw zielonych.

  masa porcji [g]  
  100  
  porcja
Wartość odżywcza w  100 g  *RSW
Wartość energetyczna

  937 kJ
  233 kcal

12,0%
Tłuszcz  18 g  25,3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g 6,2%
Węglowodany 14g 5,5%
w tym cukry 1,2 g 1,4%
Błonnik 1,3 g 5,3%
Białko 3,1 g 6,2%
Sól 0,15 g 2,5%

Gołąbki – tradycyjne danie kuchni polskiej - mięso mielone z ryżem zawinięte w liść kapusty.


Składniki: kapusta biała, wieprzowina, woda, ryż biały, cebula, bułka tarta, olej rzepakowy, sól, przyprawa w płynie .

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna

582 kJ
139 kcal

Tłuszcz 7,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g
Węglowodany 11 g
w tym cukry 4 g
Błonnik 2,3 g
Białko 6,7 g
Sól 0,48 g

Galareta z kurczaka - delikatna galaretka i mięso z udek kurczaka (woda, mięso z udek kurczaka, żelatyna, przyprawa, marchewka)

Świetnie nadaje się na przyjęcia jako zimna przystawka.


Sposób pakowania: pojemnik ok 0,24 kg, termin przydatności od 6 do 10 dni.


Składniki: woda, noga kurczaka i udo ze skórą, żelatyna, marchew, pietruszka, sól, czosnek, przyprawa uniwersalna.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna

578 kJ
139 kcal

Tłuszcz 9,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
Węglowodany 0,25 g
w tym cukry 0,17 g
Błonnik 0,11 g
Białko 13 g
Sól 0,75 g

Babka ziemniaczana -  przysmak z tartych ziemniaków

Sposób przygotowania: jest gotowa do spożycia, najlepiej smakuje po odsmażeniu.
opakowanie: 1 szt waży ok 1,4 kg – termin przydatności do spożycia  6 dni.


Składniki: ziemniak,JAJA, smalec, słonina, cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawa uniwersalna: [sól, suszewarzywne:marchew, PASTERNAK,cebula, pietruszka nać,cukier, kurkuma], pieprz czarny, liście warzyw zielonych.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna

1072 kJ
257 kcal

Tłuszcz 16 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,2 g
Węglowodany 23 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 1,6 g
Białko 4,5 g
Sól 1 g

Kiszka ziemniaczana - jest przysmakiem typowym dla Podlasia, a my umiemy ją robić najsmaczniej. 

Sposób przygotowania: kiszka nadaje się do spożycia po podsmażeniu lub podgrzaniu. Nadaje się świetnie na grill!!


Składniki: ziemniak, jelita wieprzowe , smalec, słonina, MLEKO, cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawa uniwersalna:  [sól,susze warzywne:marchew, PASTERNAK,cebula, pietruszka nać,cukier, kurkuma], pieprz czarny, liście warzyw zielonych.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna

1110 kJ
266 kcal

Tłuszcz 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,8 g
Węglowodany 24 g
w tym cukry 1,7 g
Błonnik 1,7 g
Białko 3,5 g
Sól 1,1 g

Kartacze – ciasto z tartych ziemniaków z farszem z mięsa mielonego, gotowane.

Sposób przygotowania: gotowy produkt można podgrzać wrzucając na wrzątek na 10 minut, następnie polać podsmażoną cebulką lub pokroić i smażyć na patelni.

Opakowanie: ok 0,6 kg ( 5 szt kartaczy) lub wg zamówienia
na tackach styropianowych – termin 6 dni
pakowane hermetycznie – 21 dni.


Składniki: woda, ziemniak, mielone mięso wieprzowe, 16% tł., ziemniaki, skrobia ziemniaczana, cebula, bułka tarta, sól,pieprz czarny.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna

434 kJ
103kcal

Tłuszcz 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 13 g
w tym cukry 0,5 g
Błonnik 0,76 g
Białko 5 g
Sól 0,16 g