Producent Wyrobów Garmażeryjnych

 

Zakład produkcyjny Herman znajduje się w samym sercu Podlasia, w małej miejscowości Szepietowo. Nasze wyroby produkowane są z najlepszych surowców, które kupujemy u lokalnych producentów.

Zajmujemy się wytwarzaniem wyrobów znanych w każdym polskim domu, tj. pierożki, naleśniki, gołąbki, jak i różne placuszki i kotleciki. Tak jak nakazuje tradycja wyrabiane są ręcznie a przez to są takie pyszne. Mimo szerokiego wyboru naszych dań na pierwszym miejscu znalazła się tradycyjna kiszka podlaska ,którą robimy najlepiej.

Pierogi z mięsem - delikatne ciasto pierogowe z farszem z mięsa drobiowo – wieprzowego, robione ręcznie.

Skład: ciasto ( mąka pszenna, woda, olej) farsz : mięso drobiowe, mięso wieprzowe -  70% ,jaja,  bułka tarta, marchew, pietruszka, cebula, bułka tarta, przyprawy

Sposób przygotowania: pierogi są ugotowane, należy je wrzucić na gotującą się wodę na 2 min. lub bezpośrednio usmażyć na oleju

Pierogi ruskie – dla smakoszy wschodniej kuchni

Skład: ciasto (mąka pszenna, woda, olej, sól) farsz( ziemniaki, ser biały, cebula smażona, przyprawy)

Sposób przygotowania: pierogi są ugotowane, należy je wrzucić na gotującą się wodę na 2 min. lub bezpośrednio usmażyć na oleju

Opakowanie: ok 0,50 kg lub według zamówienia
na tackach styropianowych – termin przydatności 4 dni, pakowanie hermetyczne – termin przydatności ok 12dni

Naleśniki z serem i owocami  – prawdziwy puszysty naleśnik z waniliową masą serową i dodatkiem owoców w żelu tj wiśnia czy truskawka

Skład: ciasto (  mąka, jaja, mleko, woda, olej, sól) nadzienie  ok 30%( masa z sera twarogowego, owoce w żelu)

Sposób przygotowania: pysznie smakują  naleśniki podsmażone na patelni pod przykryciem z odrobiną masła następnie posypane cukrem pudrem z odrobiną cynamonu.

Opakowanie: ok 0,5 kg ( 6 szt)
na tackach styropianowych – termin 4 dni
pakowane hermetycznie – termin 10 dni

Naleśniki z serem – prawdziwy puszysty naleśnik z waniliową masą serową

Skład: ciasto (  mąka, jaja, mleko, woda, olej, sól) farsz ok 30%( masa z sera twarogowego)


Sposób przygotowania: pysznie smakują  naleśniki podsmażone na patelni pod przykryciem z odrobiną masła następnie posypane cukrem pudrem z odrobiną cynamonu.

Opakowanie: ok 0,5 kg ( 6 szt)
na tackach styropianowych – termin 4 dni

pakowane hermetycznie – termin 10 dni